Training Triggerpoint Borstgebied

Een triggerpoint is een knoop of strak gebied in het spierweefsel. Triggerpoints kunnen pijnlijk zijn en tal van klachten geven.

Triggerpoints kunnen zich voordoen als gevolg van overmatige belasting van de spieren door bijvoorbeeld verwondingen, spierspanning, stress, slechte houding, trauma of andere factoren. Ze kunnen leiden tot lokale pijn of pijn die uitstraalt naar andere delen van het lichaam, wat bekend staat als "referred pain".

Triggerpoints in het borstgebied

Naast dat triggerpoints zeer pijnlijk kunnen zijn, kunnen zij ook leiden tot een beperking van de bewegingsvrijheid. Triggerpoints in het borstgebied kunnen door het klachtenpatroon wat zij geven soms verward worden met klachten die overeenkomen met de voortekenen van een hartaanval bij vrouwen.

Het is dan ook belangrijk om triggerpoints in het borstgebied te herkennen en te kunnen behandelen.

Door wie

De docent voor deze dag is Hanneke Heij.
Hanneke heeft diverse studies afgerond zoals Psychomotorische therapie (PMT), Integraal myofasciaal therapeut (IMT), Neuropsychologie, dry needling, reflex- en massagetherapeut, stress- en burn-out therapie,  ademhalingstherapie (Dixhoorn-methode) en heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in myofasciale therapie door studies in Nederland, Europa en Amerika. 

Sinds 2007 behandelt zij cliënten in haar eigen praktijk. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven in Triggerpoint therapie, stress en chronische pijn. Daarnaast schreef ze diversen E-books en blogs over triggerpoint gerelateerde onderwerpen.
Daarnaast is ze directeur van de Opleiding Triggerpointcoach. 

 

Voor wie

Deze training is specifiek door Hanneke ontwikkeld voor Centrum voor Vrouw en Gezondheid en is geschikt voor iedere lichaamsgerichte therapeut die regelmatig in het borstgebied werkt. 

Gezien er op deze dag op elkaar geoefend wordt - geldt ook voor deze training; Voor Vrouwen Door Vrouwen.

Wat je nog meer wilt weten

  • Duur: 1 dag
  • Investering: € 125,- excl. BTW
  • Datum: 8 april 2024
  • Tijden:  10.00 – 16.30 uur
  • Locatie: Bussum

Na het versturen van het aanmeldformulier, zullen wij deze zo spoedig mogelijk verwerken. De factuur ontvang je op later moment.
Zodra de betaling, aan de hand van de factuur, in goede orde door ons is ontvangen, zal je een bevestiging ontvangen van jouw deelname.

Mocht je toch nog vragen hebben, mail ze gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar boven
  • KVK nummer : 09200916

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Telefoonnummer: 06 460 646 95

© Centrum voor Vrouw en Gezondheid.
Realisatie: Internetbureau Praes.